Den, menneskeligt set, bedste lederuddannelse du kan få

"Følelsesmæssig intelligens er en absolut forudsætning for lederskab. Uden den kan en person have en uddannelse i verdensklasse, en skarpsindig, analytisk hjerne og en endeløs række af begavede idéer, men han vil stadig ikke være nogen fantastisk leder". Daniel Goleman, 2017.

De første 2-år af uddannelsen til Master Coach og Psykoterapeut sætter fokus på lederens emotionelle intelligens, som er afgørende for ledelse af mennesker og håndtering af udviklingsprocesser, udfordringer og kriser, som naturligt opstår i organisationer.

Som den eneste danske lederuddannelse bygger den på en analytisk metode baseret på menneskets emotionelle adfærdsbiologi. Med biopsykologi som grundlag tilegnes viden om den indflydelse, menneskets biologiske arv har på det moderne menneskes adfærd og følelsesliv, og på livet i nutidens organisationer. Essentiel viden for ledere med personaleansvar.

Coach & Psykoterapeut Skolen har eneret til uddannelser og kurser med biopsykologi i Danmark. Biopsykologien giver en hidtil uset dybde i psykoterapi til personlig udvikling, samt en målretning i coaching til skabelse af resultater. 
www.biopsykologi.dk - adfærdsbiologisk analyse (Copyright: Biopsykologisk Institut)

Træning af personlige kompetencer og ledelsesadfærd indgår i uddannelsen, hvor der tages udgangspunkt i den studerendes konkrete situationer og erfaringer som leder.

Du får viden om menneskets medfødte adfærdsinstinkter og drifter, hvordan disse er platformen for ALT, hvad der foregår i organisation og ledelse.

Du får viden om, hvilke former for adfærd du bør fremme henholdsvis undgå i din ledelsesadfærd, for at kunne nå dine mål, og du får evnen til at disponere de følelser, det involverer.

Du får øget bevidsthed og indflydelse på dine følelser, tanker og adfærd i det menneskelige samspil, herunder erfaring i at få følelser og intelligens til at arbejde sammen.

Du udvikler en EQ (emotionel intelligens) med en følelsesmæssig forståelse og kompetence fuldt på højde med din IQ.

Du lærer:

  • at være bevidst om hvilke adfærdsbiologiske og -psykologiske mekanismer du bringer i spil med din ledelsesadfærd, og hvordan de kan blive opfattet
  • at forholde dig realistisk til andres følelsesmæssige reaktioner og være komfortabel i "svære samtaler"
  • at forholde dig empatisk til medarbejderes stress, mistrivsel og personlige problemer, samtidig med at du bevarer ledelseskraften
  • at "bestemme over" dine følelser i dagligdagens situationer på jobbet - med selvbevidsthed og selvindsigt - og at bruge dem i udøvelse af ledelse
  • at bestemme over andre med empati og ydmyghed
  • at vælge din ledelsesadfærd bevidst
  • at kommunikere assertivt med bevidst valg af taleadfærd ud fra akkurat lytning

Med bestået afslutningsopgave udstedes Diplom i Personligt Lederskab.

Efter 2 års uddannelse vil der kunne læses videre til Stresscoach og -terapeut samt til Master Coach og Psykoterapeut

Læs mere om ledelse med emotionel intelligens.

 

Copyright Coach & Psykoterapeut Skolen 2023

Søg i indhold