Selvudvikling

Studerendes selvudvikling

I løbet af uddannelsen gennemgår den studerende en intensiv personlig udviklingsproces, som base for at kunne træne andre. Den personlige erfaring, med hvordan teknikkerne virker på egen krop og psyke, udgør et grundelement i den håndværksmæssige kompetence.

Der bliver sat fokus på personlige egenskaber, som er vigtige for at kunne lede udviklingsforløb. Der opnås en selvbevidsthed og følelsesmæssig intelligens, der gør, at studerende kan håndtere egne følelser og sidde "solidt i stolen" med en rodfæstet personlig integritet og etik. Samtidig undgås overføringer af coachens/terapeutens (ubevidste) følelser og holdninger på klienten.

Den studerende lærer at "holde sig ude" af klientens følelser, og kan dermed anvende sin empati/indlevelsesevne til at støtte klienten neutralt, uden at blive personligt involveret eller positivt/negativt påvirket. Det handler om at kunne agere empatisk, men uden at kommunikere/handle i sympati med klienten. Dette kræver udvikling/optræning af kompleks interaktion mellem følelser og tanker.

Sidst, men ikke mindst, får både dit privatliv og dit arbejdsliv et kæmpe løft, som vil være "guld værd" resten af livet.

Studieinteresserede har mulighed for at anvende Weekendkursus i følelsesmæssig intelligens til at afprøve nogle af teknikkerne på egen psyke og krop og få et personligt indblik i, hvordan der arbejdes med selvudvikling på studiet

Søg i indhold

Udtalelser

postquoteMin beslutning om at tage uddannelsen som psykoterapeut, skulle vise sig at være livsforandrende. Gennem en fordybelse i min historie, både min sociale og biologiske arv, har jeg opnået en forståelse for hvem jeg er, og gennem emotionel forløsning fået en større accept af alt hvad jeg er, alle mine følelser, de gode såvel som de dårlige. Deraf har jeg lært at forme det liv jeg ønsker, ved bevidst at træne den adfærd jeg vil have, i stedet for at lade min historie styre min nutid.  Nicolaj Danielsson