Weekendkursus i følelsesmæssig intelligens

Kursets indhold

Følelsesmæssig intelligens kræver kendskab til menneskets biologisk nedarvede drifter, fordi vores indre hjernedele rummer en urgammel medfødt arv, som danner grundlag for udviklingen af hele vores følelsesliv. Præcis som mennesket er født med fem sanser, som grundlag for alle vore sanseoplevelser, er vi født med syv drifter, der sammen med vores sociale arv danner grundlag for alt, hvad vi føler, og alle de handlinger vi foretager. Vi ved desværre alt for lidt om, hvordan drifterne fungerer, og bruger dem derfor ofte forkert.

Kurset indeholder syv oplevelsesorienterede øvelser, som illustrerer grundlæggende typer af adfærd i de enkelte drifter, og giver deltagerne en spændende viden om følelsernes biologi, og hvordan social arv dannes på fundamentet af den biologiske. Samtidig får deltagerne både et teoretisk og personligt indblik i drifterne, herunder belysning af sammenhænge mellem menneskets biologiske arv og deres egen sociale arv.

Du vil få indsigt i dine personlige sammenhænge mellem medfødte drifter og tillærte følelser, tanker og adfærdsmåder. Du vil få øget bevidsthed om dine følelser, tanker og adfærd i det menneskelige samspil, samt viden om hvordan du kan lære at få følelser og intelligens til at arbejde sammen.

Der arbejdes med selvforståelse og -indsigt som basis for udvikling af personlige og sociale kompetencer. Grundlaget er en biopsykologisk analysemodel, der tager udgangspunkt i menneskets adfærdsbiologi.

Der anvendes desuden samtaleformer i både coaching og psykoterapi.

Kursets teoretiske grundlag er biopsykologi, hvis felt er forståelsen af samspillet mellem medfødt biologisk arv og social arv, og de muligheder det giver for at udvikle det moderne menneskes følelsesliv mest hensigtsmæssigt. Læs om forskningen i biopsykologi.

At bruge kurset til optagelse

Et informationsmøde kan naturligvis ikke give et dyberegående indtryk af vores 4-årige uddannelse til Psykoterapeut og Master Coach. Derfor tilbyder vi et fuldt weekendkursus, som giver studieinteresserede mulighed for prøve nogle af teknikkerne på egen psyke og krop og samtidig få et personligt indblik i, hvordan der arbejdes med selvudvikling på studiet. 

Samtidig vurderer instruktøren, om ansøgeren har den evne til involvering i selvudvikling, som er nødvendig for at kunne arbejde etisk forsvarligt, med både psykoterapi og coaching, i den dybde som skal til for at skabe varige resultater, og som Skolens koncept er beregnet til. De studerende gennemgår således selv en intensiv udviklingsproces i løbet af uddannelsen - som grundlag for at kunne træne andre.

Da kurset indgår i studiets pensum, vil der være mulighed for at tale med nogle af Skolens studerende og høre om deres oplevelser og erfaringer med at gå på Coach & Psykoterapeut Skolen. (Læs udtalelser fra færdiguddannede).

Udvises der i løbet af kurset "talent for faget", kan deltagere gå direkte til optagelsessamtale, uden at sende en ansøgning, hvor der blot tages et CV med til samtalen.

Vælger du at starte på uddannelsen, vil kursets pris kr. 3.500 blive fratrukket den første betaling for studieåret. Og uanset om du vælger at starte eller ej, vil både dit privatliv og dit arbejdsliv få et kæmpe løft, som kan blive guld værd resten af livet.

Læs mere om optagelse.

Deltagere

Kurset indgår som en del af studiets pensum, og du deltager på lige fod med de studerende.

Kurset var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg vidste, at jeg sad fast i nogle uhensigtsmæssige mønstre, men ikke hvad der skabte dem. Uddannelsen er et must for mig nu, og jeg glæder mig så meget til september. Janne Grøndahl

At deltage på kurset har givet mig et rigtig godt indblik i, hvordan undervisningen på skolen er bygget op. Sammensætningen af studerende, som søger optagelse og de mere erfarne, der har flere år på bagen i uddannelsen gør undervisningen stærk, og jeg fik en rigtig god oplevelse af, hvordan en psykoterapeut arbejder. Batyah Erzsébet Bernscherer

Efter weekendkurset har jeg et ændret livsperspektiv. Jeg fik et glimt af, hvad der kan ske, og hvad potentialet kan være, når jeg lærer mit ubevidste at kende. Jeg har fået et glimt af, hvordan dette kan gøre mig i stand til at træffe kompetente og bevidste livsvalg. Rasmus Rifsdal

mappe