Indenfor de psykologiske retninger har der i mange år været teorier, som delvis tager udgangspunkt i menneskets biologi, under begrebet ”psykobiologi”.

I 1985 blev en amerikansk adfærdsbiolog, Paul D. MacLean fra hjerneforskningsinstituttet i staten Maryland i USA, indstillet til Nobelprisen for forskning i menneskets emotionelle instinkter/drifter, med en definition af syv nedarvede, medfødte drifter fra vores krybdyr- og pattedyrhjerner, som instinktivt styrer det moderne menneskes adfærd.

Siden 1985 har Biopsykologisk Institut forsket i drifternes betydning for menneskets følelsesliv og formningen af vores sociale arv, og har udviklet en dansksproget adfærdsbiologisk psykoanalyse. Begrebet anvendes, fordi den biologiske arv er et fundamt i udviklingen af den sociale arv. Siden 1990 er analysen blevet anvendt i uddannelser til coach og psykoterapeut.

I dag har biopsykologi for længst vist sin betydning og effekt til brug i et arbejde med mennesker. Tillige - til gavn for personer med jobtyper der fordrer humanistiske kompetencer f.eks. ledere, eller - til en målrettet personlig udvikling privat som på job.

Copyright: Biopsykologisk Institut