OVERSET VIGTIG VIDEN
At mennesket er født med biologiske nedarvede drifter, har været kendt i en del år. Men hvilke, og hvordan de påvirker os, er først for nylig blevet videnskabeligt dokumenteret, og er desværre endnu alt for overset. Vores medfødte biologiske historie spiller nemlig en lang større rolle i menneskets adfærd og følelsesliv end vi hidtil har vidst.
BIOLOGISK ARV VIGTIGERE END SOCIAL ARV
Vores historie består af en biologisk arv vi ikke kender, samt en social arv, vi ikke selv har valgt. Den mest vigtige årsag til at det er interessant at lære sin historie at kende og forstå den, er at opdage, det vi ikke har lært, og vi derfor IKKE kan.
Fortsætter vi med at leve ubevidst om den medfødte biologiske arv, og vi måske kun kender lidt til den sociale arv, lever vi et liv, som vi ingen indflydelse har på. Vi tænker, føler og handler blot ubevidst på instinkter fra urtiden og fra opvækstens sociale læring.
LIVET ER EN LANGSOM LÆREMESTER
Men i stedet for at nøjes med den erfaring livet langsomt giver os, efterhånden som årene går, kan vi udvikle en emotionel intelligens, hvor vi kan lære at vælge, hvordan resten af ens liv skal være. Men kun hvis vi bliver bevidst om den biologiske arv, der danner grundlaget for vores sociale arv.
Vi kan lære at vælge vores tænkning, de følelser og den adfærd, vi ønsker at stå for som menneske, i et voksenliv fremover. I stedet for en dag at dø som en ubevidst ”kopi” af en biologisk arv vi ikke kender, samt af en social arv vi ikke selv har valgt.
LÆR DIN EMOTIONELLE BIOLOGI AT KENDE
Få en uvurderlig indsigt i det at være menneske i en anderledes og effektiv undervisning med "learning by doing" teknikker. En vekselvirkning mellem praktik og teori. Først med praktik som basis for indsigt, og derefter formulering af teorien til forståelse. En anerkendt form for læring benævnt "learning by experience".
WEEKENDKURSUS I ”EMOTIONEL INTELLIGENS”
Kontakt Coach & Psykoterapeut Skolen i København, der har licens på at undervise i biopsykologi, på: www.psykoterapeutskolen.dk
Skribent: Allan Bansholm Nilsson
Publiceret: 1/11/2023
Copyright: Biopsykologisk Institut